Søg
Close this search box.

Vil du lave grønne investeringer?

Samfund

Der er efterhånden en stor tendens til, at investorer sætter deres penge i grønne projekter, som også kaldes grønne investeringer, miljøinvesteringer, klimainvesteringer og sågar ansvarlige investeringer. Markedet for bæredygtighed er generelt voksende – hvad end der er fokus på bæredygtige fødevareproducenter eller bæredygtig energi.

 

Der siges endda at grønne aktier gør investorerne rige, hvilket nok er at presse citronen lidt for meget i nogle tilfælde. Dog er det et emne, som er oppe i tiden, hvad end man håber på blot at få et godt afkast og tjene lidt ekstra penge, eller om man bare gerne vil se sine børn vokse op i en sund og grøn verden.

Invester grønt med optioner

Hvis du ikke helt er overbevist om, at alle der investere grønt udelukkende bliver rige, kan du med fordel investere med optioner. Optioner er en form for handel med futures – dog har du mulighed for ikke at sælge, hvis du kan se, at kursen på din investering går i en positiv retning.

 

Den mest populære option, som bliver brugt i størstedelen af option investeringer, kaldes en aktieoption. Ejeren af aktieoptionen har muligheden for både at købe (call-option) og sælge (put-option) en aktie til en bestemt pris på et bestemt tidspunkt i fremtiden. Hvis du er interesseret i optioner danmark, men ikke er helt sikker på, at du fuldt forstår konceptet, behøver du ikke fortvivle! Der findes der mange steder, hvor du kan søge rådgivning.

Fordelen ved optioner

Når man laver en investering, er afkastets størrelse normalt forbundet med risikoen på investeringen i første omgang. Jo større et beløb, du investerer, jo større er muligheden for et stort afkast. Samtidig er der også større mulighed for at miste flere penge.

 

Ganske simpelt kan man, ved brug af optioner, mindske denne risikoen for tab af en pengesum, som man normalt har ved investeringer. Man kan selv vælge, om man vil købe (call-option) eller om man vil sælge (put-option), når tid er.

 

Investeringerne i klimatech er specielt voksende, så måske er det nu, du skal slå til? Når der er gang i investeringerne og du tror på, at der er potentiale for et positivt afkast, er en option en god mulighed for dig, som ikke ønsker at satse hele familiens livsopsparing. Selvom risikoen er lavere, skal der dog en masse spekulationer til, for at kunne styre showet og ikke miste penge – men som det siges: Øvelse kræver mester!

 

 

 

“Hvis du er lykkelig, er det sandsynligvis din egen skyld, for der er masser af ting i verden at være ulykkelig over.”

Martin

Jeg skriver om indretning, design, sikkerhed og byg. Som forfattere hos Sorbus Magazine er mit største mål at fange læseren og dele gode brugbare tips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere indlæg

Følg os