Søg
Close this search box.

Sådan kommer du i gang med aktier

Karriere, Erhverv

Sådan kommer du i gang med opsparing og investeringer i aktier

Har du nogensinde tænkt, at det er på måske er på tide at begynde at investere aktier, men synes at det er svært at tage det første skridt? Her er en hurtig lille guide til hvordan du kommer igang, og nogle gode tips til hvordan du starter. 

Først og fremmest handler det om at have en indkomst og at have en opsparing. Hvis du studerer, kan det være en god idé at få et studiejob.

Det næste skridt er at sikre, at du tjener flere penge, end hvad du bruger. Det lyder måske nemmere sagt end hvad det er gjort. Undgå også at købe ting på afbetaling og optage lån. Brug kun penge du har. At lave et budget kan være en god idé for din økonomi.

Investere i aktier 

Når du føler, at du har styr på din økonomi, kommer vi til næste skridt. Nemlig at investere pengene og lade dem arbejde for dig. Nedenfor er en hurtig guide til hvordan du kan komme i gang med aktier og investeringsforeninger.

Starte med at beslutte hvilken bank du vil anvende dig af. Åbne et konti. Der er flere forskellige typer konti, der fungerer på forskellige måder. Find ud af, hvilket konti der passer bedst til netop dine investeringer. 

Så er det tid til at vælge de virksomheder eller fonde, der føles interessante at købe aktier i. Sørg for, at du har overført penge til din konto. Beslut dig for hvilken aktie du vil købe, hvor mange og tryk derefter på “køb” Hvis du vil sælge, skal du trykke på “sælg”.

Hvad skal man købe for aktier? Før du køber skal du gerne;

  • Forstå hvad du køber af aktier
  • Være parat til at holde dig opdaterer og informeret
  • En idé om at spare langsigtet

Det behøver ikke være så svært at komme i gang aktier. Det vigtigste er, at du kommer i gang, hvis du har brug for hjælp og viden så kan du f.eks. tage et kig inde på Aktieskolen, her kan du nemlig både gå gratis vinden og hjælp til dine investeringer. 

“Hvis du er lykkelig, er det sandsynligvis din egen skyld, for der er masser af ting i verden at være ulykkelig over.”

Martin

Jeg skriver om indretning, design, sikkerhed og byg. Som forfattere hos Sorbus Magazine er mit største mål at fange læseren og dele gode brugbare tips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere indlæg

Følg os