Søg
Close this search box.

Hvordan bliver man ejendomsmægler?

Karriere

For at blive ejendomsmægler skal du studere universitetskurser i fast ejendom, civilret, ejendomsret, skatteret, økonomi, bygningsteknologi og ejendomsvurdering. Du skal også øve dig hos en registreret ejendomsmægler i en periode, gennem praktik. 

Ejendomsmæglere formidler kontakter, aftaler og transaktioner vedrørende fast ejendom, dvs. villaer og andre parcelhuse, ejerlejligheder, lejlighedsbygninger, grunde og skovejendomme og andre erhvervsejendomme. Opgaverne omfatter at skabe kontakter mellem købere og sælgere og hjælpe parterne i en aftale, der har en rimelig balance mellem parternes interesser.
Ejendomsmæglere er Danmarks er på sælgers side.

Uddannelse for ejendomsmæglere

Ejendomsinspektionen har besluttet, at for registrering som ejendomsmægler kræves en uddannelse og praktisk erfaring. Så hvordan bliver man ejendomsmægler, er ikke lige frem den nemmeste proces. 

Hvis du allerede har en HHX, STX, HTX, EUX eller HF og vil læse til ejendomsmægler på fuld tid, skal du vælge Finansøkonomuddannelsen (2 år) eller Finansbacheloruddannelsen (3,5 år). Begge uddannelser skal du supplere med et eller flere af de tre ejendomsmæglerfag fra Akademiuddannelsen Ejendomsmægler. Derudover skal du have mindst to års relevant mæglerfaglig erhvervserfaring fra en ejendomsmægler (bolig). Kilde: https://www.de.dk/uddannelse-kurser/bliv-ejendomsmaegler/#har-du-en-uddannelse-i-forvejen

For at blive registreret som ejendomsmægler med fuld registrering skal du have både teoretisk uddannelse fra et universitet og praktik. Den teoretiske uddannelse skal være inden for viden om fast ejendom, civilret, ejendomsret, skatteret, økonomi, bygningsteknologi og ejendomsvurdering.

Du skal have en uddannelse fra et universitet eller et kollegium med en offentlig rektor eller fra en individuel uddannelsesudbyder, der har tilladelse til at udstede grader i de relevante fag.

Registrering er givet af den statslige myndighed og på deres hjemmeside kan du læse mere om uddannelseskravene: https://finanstilmelding.ucl.dk/

Vil din Danske uddannelse være gyldig i andre lande?

I nogle lande er mæglerfaget reguleret, dvs. en tilladelse eller registrering er påkrævet, og i disse EU -lande kan praktikophold eller videns test være påkrævet for professionel praksis.

Det er, hvor meget tjener en ejendomsmægler?

Lønningssituationen i branchen varierer meget, fordi indkomsten normalt er baseret på provision. Det afgørende er derfor situationen på ejendomsmarkedet samt egne præstationer og evner til erhvervet. Indkomsten varierer også meget over hele landet afhængigt af de lokale forhold i virksomheden, hvis du er på et marked, hvor prisen på boliger er høj, og hvor efterspørgslen er stor, i modsætning til steder, hvor flytning finder sted.

Hvordan bliver man ejendomsmægler assistent?

Ejendomsassistenten fungerer som den registrerede ejendomsmæglers højre hånd med blandt andet indsamling af fakta, udarbejdelse af informationsark mv. Ejendomsmægleren er den, der i sidste ende er ansvarlig for mægleropgaven men dermed inden for lovens rammer kan uddelegere opgaver af anden karakter til ejendomsassistenten, forudsat at kontrollen med disse sker i individuelle trin. Hvad kan en ejendomsmægler gøre og ikke gøre?

Vi håber nu du har fået lidt svar på: Hvordan bliver man ejendomsmægler?

Skrevet af Sara C.

“Hvis du er lykkelig, er det sandsynligvis din egen skyld, for der er masser af ting i verden at være ulykkelig over.”

Martin

Jeg skriver om indretning, design, sikkerhed og byg. Som forfattere hos Sorbus Magazine er mit største mål at fange læseren og dele gode brugbare tips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere indlæg

Følg os