Søg
Close this search box.

Hvor meget tjener en elektriker i Danmark?

Karriere, Erhverv

Elektrikerløn og bedste landsdele til at finde job i Danmark (opdateret til 2021)

Hvis du er elektriker, vil du have en løn, der svarer til det, du er værd. Du har jo et meget krævende job. Dag ud og dag ind skal du håndtere trange pladser, høje spændinger af elektricitet og sikre, at kunden altid er glad. Og hvis du er ejer af en virksomhed, der beskæftiger elektrikere, vil du være sikker på, at du betaler en rimelig løn, samtidig med at du effektivt styrer dine omkostninger. Men hvordan kan du kende disse tal?

Hvordan kan du være sikker på, at du får en rimelig løn eller betaler dine medarbejdere et rimeligt beløb? For at hjælpe dig skrabede vi data fra tusindvis af elektrikerjobs, der blev slået op på Indeed i hele året 2019. Vi kompilerede dataene, analyserede dem og præsenterer dem her til din overvejelse. I dette indlæg opdeler vi gennemsnitslønningerne for elektrikere efter sted for at give dig en fornemmelse af, hvad elektrikere bliver betalt i forskellige områder i Danmark.

Timeløn elektriker forskellige landsdele Danmark 

Vi ser også på antallet af udstationerede job med en løn på over 35.000 om måneden, og hvordan hver landsdel sammenligner sig med nationale gennemsnit. Endelig ser vi på byer i hver landsdel, der har den højeste gennemsnitlige timepris. Gennemsnitlig timepris for elektrikere. Den gennemsnitlige timepris for elektrikere i hele Danmark er 34.000 kr om måneden. På årsbasis er det cirka 392.000kr om året.

Det er dog vigtigt at huske, at dette kun er et gennemsnit. Det inkluderer også timepriserne for steder, hvor leveomkostningerne er meget højere, såsom København og Aarhus og væsentligt lavere, såsom landlige byer f.eks. Slagelse. Tager man et nærmere kig, er staten med den højeste gennemsnitlige timepris  København, med en gennemsnitlig timepris på 210kr i timen. Landsdel med den laveste gennemsnitlige timepris er Møn, med en gennemsnitlig timepris på ca 170kr.

Gennemsnitlig pris efter landsdel

Når man ser på de gennemsnitlige timepriser for elektrikere, kan det også være nyttigt at blive lidt mere detaljeret og se på de individuelle gennemsnitspriser betalt af hver landsdel. Igen, som nævnt ovenfor, inkluderer disse gennemsnit alle positioner, fra den højest betalende til den lavest betalte stilling. Men at kende den gennemsnitlige timepris elektriker i hver bydel og derefter kombinere den med andre data, kan give dig en idé om, hvilke landsdele der har tendens til at betale mest, og hvilke der betaler mindst. Hvis du er på jagt efter et job, er disse data særligt nyttige. Det kan give dig en fornemmelse af, hvor du kunne tænke dig at søge job som elektriker. Hvis du ejer en virksomhed, der beskæftiger elektrikere, kan det også hjælpe dig med at vide, hvad en rimelig timeløn er for dine medarbejdere.

Oveni kommer pension og feriepenge som er ca. 22% der af er det mange penge en elektriker koster for en virksomhed og forståeligt hvor en timepris over 500-600kr er nødvendigt. 

 

An electrician contractor examines a blueprint at a construction site.

Leder du efter en elektriker i København så anbefaler vi Norh Entreprise, dem har vi god erfaring med, de kører primært i København.

Hvis du bor i Ballerup så kan du læse mere om deres elektriker Ballerup her. Eller hvis du bor mere syd på København, i København S, så kan du læse mere om deres Elektriker Amager eller deres elektriker Hvidovre her.

Frederiksberg og Østerbro er også to store og centrale bydele hvor mange har brug for en elektriker. 

“Hvis du er lykkelig, er det sandsynligvis din egen skyld, for der er masser af ting i verden at være ulykkelig over.”

Martin

Jeg skriver om indretning, design, sikkerhed og byg. Som forfattere hos Sorbus Magazine er mit største mål at fange læseren og dele gode brugbare tips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere indlæg

Følg os