3 tip for mere ro på Ferien


Skal du på ferie og vil du sove godt om natten? 3 tip som at minimere indbrud risikoen.

1. Snyd Indbrudstyven – FÅ DIT HJEM TIL AT SE ud som at nogen er hjemme

Hvis ikke du allerede har lamper med bevægelses sensorer, er det en rigtig god idé at få det installeret. Det er både praktisk, når du selv kommer hjem efter arbejde. Men det har også en præventiv effekt på indbrud, idet det skaber opmærksomhed og de færreste indbrudstyve vil bryde ind af en dør/vindue på et oplyst sted.
Ved hjælp det kan du også indstille din indendørs belysning til at tænde/slukke på bestemte tidspunkter. Derfor ser de udefra ud som om at der er folk i hjemmet.
Selvom det er skønt at komme hjem til et rent og ryddet hjem, kan det være en god idé at lade det rode, så det ser ud som om, at der er folk hjemme. Lad et blad stå fremme på bordet, lad legetøj ligge fremme og lad være med at trække alle gardiner for. Du kan også lade en trillebør stå fremme med lidt haveaffald i. Giv indbrudstyven en tanke om at der er aktivitet i og omkring dit hjem.

2. FRISTE IKKE TYVEN

Der er ingen grund til at lade dine dyre designer lamper stå lige fremme i vindueskarmen. Eller lade din bærbar/tablet ligge fremme synligt, når du er afsted.
Lad også være med at annoncere på sociale medier, at du rejser væk fra dit hjem – du kan risikere at den forkerte person læser med.

3. TJEK LÅSE, DØRE OG VINDUER

Inden du tager afsted på ferie, er det altid en god idé at gennemgå dine vinduer, døre og låse. Selvfølgelig, først og fremmest, om du har husket at lukke og låse alle vinduer og døre, men også at undersøge hvor nemme de er at bryde op. En dør med 3-punkts-lås er svær for en indbrudstyv at bryde op. Ligesom et vindue med fastlimet glas (eller grite) kan være svært at komme ubemærket ind af, uden at smadre ruden og derved tiltrække sig opmærksomhed. Det er smart at få ud en låsesmed til at hjælpe, denne låsesmed kan sikre både låse, vinduer og også sætte sikkerhedsdøre op. Og de kører flere steder i København, de kører Bland andet på Amager, Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg osv.

One Reply to “3 tip for mere ro på Ferien”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *